Ook Ronde van Frankrijk deelt laatste wildcards uit: Greipel mag nog dromen van meer ritzeges

Ook Ronde van Frankrijk deelt laatste wildcards uit: Greipel mag nog dromen van meer ritzeges
Foto: © photonews

André Greipel wilde bij Lotto-Soudal geen tweede viool spelen en mikt zelf nog op ritzeges, onder andere in de Tour. Dan moest de Duitser eerste wel afwachten of hij naar de Tour mocht gaan natuurlijk. Hij zal opgelucht ademhalen: Arkéa-Samsic mag deelnemen.

De Ronde van Frankrijk had al een aantal wildcards uitgedeeld, maar er waren nog steeds een paar plaatsen over. Die zijn nu ook opgevuld. Eén van de laatste uitnodigingen gaat naar Direct Energie. Lilan Calmejane kan zo zijn kunstjes nog eens tonen in de ronde van zijn thuisland. Het is uiteraard ook de ploeg van Niki Terpstra.

Voor dat andere resterende plaatsje is Arkéa-Samsic de uitverkoren ploeg. Bergop is het bij Arkéa uitkijken naar wat Warren Barguil vermag en in de vlakke etappes zal André Greipel zich nog eens willen meten met de jongere generatie sprinters.

ROLLAND MIST DE TOUR

Opvallend is dat Vital Concept opnieuw uit de boot valt. Dat betekent dus geen Ronde van Frankrijk voor Pierre Rolland en Bryan Coquart. Die eerste heeft nochtans al twee ritzeges achter zijn naam staan en was in 2011 nog de beste jongere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties