Outsider heeft droomscenario voor ogen: "Zolang Viviani, Gaviria en Ewan er maar niet bij zijn"

Outsider heeft droomscenario voor ogen: "Zolang Viviani, Gaviria en Ewan er maar niet bij zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met enige zin voor overdrijving denkt zowat de helft van het peloton om kans te maken op winst zaterdag in Milaan-Sanremo. Waarom zou het dus bij Sonny Colbrelli anders zijn? In drie van zijn zes deelnames haalde hij de top tien. Nu nog die stap zetten richting podium.

Colbrelli is in orde, daar bestaat geen twijfel over. "Ik mik toch hoog in de eerste lenteklassieker. Ik heb me in Parijs-Nice zo goed mogelijk proberen klaar te stomen. Conditioneel mag ik niet klagen", zegt de Italiaan aan Het Laatste Nieuws.

FINISHEN IN UITGEDUNDE GROEP

Zijn droomscenario ligt ook al klaar. "Met een flink uitgedunde groep van tien renners naar de finish trekken. En daar: spurten. Dan moet ik wel mijn kans hebben. Zolang jongens als Viviani, Gaviria en Ewan er maar niet bij zijn. In principe zijn die sneller dan ik. Al wil ik het na 300 kilometer nog wel eens zien. Ma sicuramente zou het beter zijn om zonder hen naar de streep te rijden."

Dat er zoveel kilometers moeten afgehaspeld worden, speelt in het voordeel van Colbrelli. En het ploegenspel misschien ook wel. "De lange afstand sloopt. Het vergt opperste concentratie en op het einde moet je ook nog over voldoende kracht in de benen beschikken. Nibali en Mohoric mogen hun kans gaan op Cipressa of Poggio. Ik spaar me voor de spurt op de Via Roma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties