Paul De Geyter legt uit waarom Wout van Aert niet bij Lotto ging rijden

Paul De Geyter legt uit waarom Wout van Aert niet bij Lotto ging rijden

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert komt sinds begin dit jaar uit voor Jumbo-Visma, terwijl dat zijn nieuwe ploeg ook Lotto-Soudal had kunnen heten. Het wordt in Lotto-middens wel eens verweten aan voormalig general manager Paul De Geyter. Die zet nu de puntjes op de i.

"In mijn optiek is van Aert niet naar Lotto-Soudal gekomen omdat hij, op het moment dat we met hem onderhandelden, nog onder contract lag bij Nick Nuyens en we hem dus maar één jaar konden aanbieden. Bij Jumbo-Visma was dat twee, drie jaar. In zijn geval zou ik dus ook weten wat te kiezen", verklaart De Geyter in Het Laatste Nieuws.

MEER MOGELIJK MET ANDERE MANAGER

Al is dat niet het volledige verhaal. "Kantteking daarbij: ook ik heb destijds met Boonen en Steegmans lastige transfers moeten realiseren, toen ze nog onder contract lagen. Dat gebeurde zonder proces, op een propere manier. Ik maak me sterk dat Wout met een andere manager dan Jef Van den Bosch wel zonder al die bijkomende problemen naar een andere ploeg was kunnen vertrekken."

Misschien was dat dan Lotto-Soudal geweest, maar dat zullen we nooit weten. Punt van kritiek aan het adres van De Geyter was dat hij te lang talmde. "Pertinent onjuist. Ik kan niet in het detail treden, maar dat klopt niet. Ik heb gewoon het tempo van van Aerts manager gevolgd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties