Titelverdediger blijft onder de radar en leeft toch op hoop: "Niets is onmogelijk"

Titelverdediger blijft onder de radar en leeft toch op hoop: "Niets is onmogelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn al een hele resem namen gepasseerd die Milaan-Sanremo kunnen winnen. Wie op die lijstjes meestal ontbreekt: Vincenzo Nibali, nochtans de winnaar van vorig jaar. In 2019 heeft de 'Haai van Messina' wel nog niets bijzonders gepresteerd. Maar dat was vorig jaar eigenlijk ook het geval.

Schrijf hem dus toch maar niet af. "Niets is onmogelijk", laat hij optekenen in HLN. "Ik ben niet zo snel dat ik in een sprint kan winnen. Ik zal altijd alleen moeten aankomen. Ik weet niet hoe ik me zal voelen. Dat zal bepalen hoe ik koers en waar ik denk dat ik kan aanvallen. Ik heb veel progressie gemaakt in de Tirreno."

Dylan Teuns is zo'n beetje een coureur als Alaphilippe 

Het geloof in eigen kunnen is dus wel degelijk aanwezig. Al is Nibali niet blind voor de concurrentie. "Iedereen denkt aan Alaphilippe en Viviani. Sagan heeft hier nog niet gewonnen. Hij is ook favoriet. Ik schrijf Valverde niet af. En Kwiatkowski doet weer mee. Wij kunnen ook het ploegenspel spelen. Dylan Teuns is zo'n beetje een coureur als Alaphilippe."

De ervaring van vorig jaar kan Nibali wel helpen. "Sagan rekende op de sprint. Die is er niet gekomen. Ik wist wel hoe ik het moest aanpakken. Dat ik alle bewegingen op de Cipressa en Poggio in de gaten moest houden. En dan heb ik zelf mijn kans gegrepen. Het was een ongelooflijke emotie. Het geeft zin om Milaan-Sanremo weer te winnen. Hoe moeilijk dat ook is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties