Caleb Ewan heeft slechts beperkte hulp nodig en weet precies waar: "Ja, ik red me wel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Caleb Ewan heeft slechts één pion nodig na passage over de Poggio

Caleb Ewan heeft slechts beperkte hulp nodig en weet precies waar: "Ja, ik red me wel"
Foto: © photonews

Caleb Ewan die het zegegebaar maakt en kleppers als Sagan en Viviani voor blijft: het is het droomscenario voor Lotto-Soudal straks op de Via Roma. Het is immers al twintig jaar geleden dat Lotto met Andrei Tchmil nog Milaan-Sanremo won. Ook Ewan moet het kunnen en heeft niet eens veel hulp nodig.

"Als Roger Kluge me goed kan afzetten aan de voet van de Cipressa zal ik blij zijn. Vorig jaar ging het er niet zo hard en kwam hij er mee over, waardoor hij in de aanloop naar de Poggio nog wat extra werk kon opknappen. Maar dat verwacht ik in principe niet meer van hem", stelt Ewan duidelijk in Het Laatste Nieuws.

SPRINTEN ZONDER LEAD-OUT

Na de Poggio volgt er nog heel wat gefriemel. "Ik heb wel nog één pion nodig om me een beetje in positie te houden." En geen lead-out? "Die krijg je in de finale van Milaan-Sanremo maar moeilijk georganiseerd. Kijk naar Viviani, vorig jaar. Hij probeerde het en werd... negentiende. Dus ja, ik red me wel."

Ewan maakt zich dus weinig zorgen over de sprint op zich. "Het enige gevaar dat ik loop, is om ingesloten te geraken of te vroeg in de wind te zitten. Maar als je het juist aanpakt, kan je ver komen." Weinig steun nodig of niet, het hele team staat wel ter zijner beschikking. "Fijn om zoveel vertrouwen te krijgen. Dat motiveert me."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties