Cipollini mist 'clowns en goochelaars': "Sagan mist voeling met de koers" en "Van Avermaet is mooie coureur"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mario Cipollini mist renners die kleur geven aan de koers en neemt Sagan op de korrel

Cipollini mist 'clowns en goochelaars': "Sagan mist voeling met de koers" en "Van Avermaet is mooie coureur"

Figuren zoals Mario Cipollini, zo'n maken ze er niet meer. Zelfs over verschillende generaties heen moet hij één van de renners zijn geweest die het meeste kleur gegeven hebben aan de sport. Dat is ook net wat hij mist in de huidige generatie. Zelfs Sagan kan hem niet bekoren.

Cipo maakt er zich in de Gazet van Antwerpen druk in. "Ik wilde kleur geven aan de koers. Ze zeggen: de koers is een circus. Maar ik mis tegenwoordig clowns en goochelaars om de boel op te vrolijken. Peter Sagan probeert dat, maar hij mist voeling met de koers. Interesseert de wielersport hem wel? Zou hij weten wie Coppi en Bartali zijn?"

Gelukkig heeft Cipollini over een paar Belgen wel positieve dingen te zeggen. Maar dan moeten ze wel Sanremo rijden. "Greg Van Avermaet is een mooie coureur. Tim Wellens ook. Rijdt hij Sanremo niet? Domme keuze. Ik heb nooit gesnapt waarom de grote Belgische renners geen interesse hebben in Sanremo. Jullie zien dit als een voorbereidingskoers op de Ronde van Vlaanderen."

Over dat gebrek aan animo wil de Italiaan nog één ding kwijt. "Het is ook de fout van journalisten. Elke zin zoals 'Dit is de zege van de hele ploeg' schrijven jullie op. Hoe kan een kampioen nu blij zijn als een ploegmaat in zijn plaats wint?"

SKIËN BIJ -16

Cipollini heeft ondertussen ook nog een andere passie dan de koers: skiën. De voorbije winter stond hij weer elke dag op de latten. "Waarom traag gaan als het ook hard kan? Ik kies altijd zwarte pistes en beschouw elke afdaling als een massasprint in de Tour. Eén keer was het min zestien graden, maar toch ging ik skiën."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties