Eerste Milaan-Sanremo bezorgt Wout van Aert primeur: "Het schrikt mij niet af"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 46 reacties

Wout van Aert gaat voor het eerst bijna 300 km op één dag rijden

Eerste Milaan-Sanremo bezorgt Wout van Aert primeur: "Het schrikt mij niet af"
Foto: © photonews

Koersen in Italië ligt Wout van Aert in principe wel. Tenslotte eindigde hij al twee jaar op rij derde in de Strade Bianche. Milaan-Sanremo is natuurlijk wel wat anders. Vooral dan qua duur: meer dan 250 kilometer krijgen de renners straks voor de wielen. Van Aert deinst er niet voor terug.

Die eerste paar honderd kilometer zorgen wel niet meteen voor denderende televisie, geeft van Aert toe in GvA. "De kijker heeft niks aan het spanningselement dat er in de laatste tien kilometer nog dertig man kan winnen, maar nu ik er zelf in zit, vind ik dat eigenlijk wel boeiend. Het klinkt stom, maar ik vind het al schoon dat ik zaterdagavond zal kunnen zeggen dat ik ooit eens Milaan-Sanremo heb gereden."

Eerst natuurlijk nog die vele kilometers goed doorkomen. "Ik reed nog nooit 300 kilometer op één dag, maar het schrikt mij niet af. Uiteindelijk duurt de koers niet zoveel langer dan de Ronde van Vlaanderen. In de klassiekers van vorig jaar was ik op het einde ook nog altijd goed."

GEEN GEK ALS SAGAN

Wel een nadeel: van Aert kent de Cipressa en Poggio van haar noch pluim. "Aanvallen op de Poggio? Ik zou niet weten waar ik zou moeten demarreren, omdat ik niet weet hoe ver het dan nog tot de top is. De afdaling is berucht, maar ze zullen mij er niet kunnen lossen. Ik ben geen superdaler of een gek als Sagan, maar ook geen kluns."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties