Greg Van Avermaet ziet maar één manier om Milaan-Sanremo te winnen

Redactie
| 18 reacties
Greg Van Avermaet ziet maar één manier om Milaan-Sanremo te winnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Milaan-Sanremo is door de onvoorspelbaarheid misschien wel de moeilijkste van alle Monumenten om te winnen. Vraag het maar aan CCC-kopman Greg Van Avermaet.

Van Avermaet nam al elf keer deel aan 'La Primavera', maar winnen lukte nog nooit. Ook al heeft hij het op alle mogelijke manieren uitgeprobeerd. "Hoe moet ik het doen? Ik heb inderdaad alles geprobeerd", vertelt Van Avermaet in HLN. "Ik kán Milaan-Sanremo winnen, maar het zal moeten meezitten."

Andere Belgen gaven de droom op de Via Roma te juichen al sneller op. Denk maar aan Sep Vanmarcke. "Ik start met de idee dat het kan. Maar natuurlijk is dit niet de klassieker met het parcours dat me het best ligt. Het is een sprinterskoers. Het is lang, bijna 300 kilometer, maar meestal zit iedereen nog vrij fris op het einde. Dan is het heel moeilijk winnen voor mij."

Al speelt het nog meer in het voordeel van de CCC-renner als er ech gekoerst wordt. "Als het kan, moeten wij als ploeg de race mee lastig proberen te maken. Dan stijgen mijn kansen. En als ik echt wil winnen, is het duidelijk: dan is aanvallen de enige optie. Maar je moet ook kunnen", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties