Het plan van Deceuninck-Quick.Step uit de doeken: "Eerst spelen met Gilbert en Alaphilippe, daarna eventueel sprinten met Viviani"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Het plan van Deceuninck-Quick.Step uit de doeken: "Eerst spelen met Gilbert en Alaphilippe, daarna eventueel sprinten met Viviani"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Deceuninck-Quick.Step hebben ze net als in iedere andere klassieker heel wat troeven om uit te spelen. Sprinten kan de ploeg van Patrick Lefevere doen met Elia Viviani, maar dan zijn Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe nog niet eens aan de beurt geweest.

"We hebben verschillende opties", vertelde Yves Lampaert voor de koers bij Sporza. "We kunnen eerst spelen met GIlbert en Alaphilippe. Maar als dat plan niet lukt, kunnen we met Elia sprinten. We staan hier met een hele goede ploeg en moeten met vertrouwen koersen."

De taak van Lampaert klinkt eenvoudig, maar lijkt het allerminst. "Ik moet de kopmannen bij de eerste vijf of tien in de finale afzetten. En dan is mijn job normaal gedaan."

Eerste 'Primavera'

Eigen ambities koestert de Belgische kampioen nauwelijks. "Het is mijn eerste Milaan-Sanremo, dus ik weet niet goed wat ik moet verwachten. Misschien kan ik wel nog iets doen in de finale, maar mijn koersen komen er nu pas aan. Ik heb al wat krediet opgebouwd dus ik hoop dat de volgende wedstrijden te kunnen uitspelen", besluit de West-Vlaming. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties