Het plan van Deceuninck-Quick.Step uit de doeken: "Eerst spelen met Gilbert en Alaphilippe, daarna eventueel sprinten met Viviani"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Deceuninck-Quick.Step heeft volgens Yves Lampaert meerdere troeven om uit te spelen in Milaan-Sanremo

Het plan van Deceuninck-Quick.Step uit de doeken: "Eerst spelen met Gilbert en Alaphilippe, daarna eventueel sprinten met Viviani"
Foto: © photonews

Bij Deceuninck-Quick.Step hebben ze net als in iedere andere klassieker heel wat troeven om uit te spelen. Sprinten kan de ploeg van Patrick Lefevere doen met Elia Viviani, maar dan zijn Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe nog niet eens aan de beurt geweest.

"We hebben verschillende opties", vertelde Yves Lampaert voor de koers bij Sporza. "We kunnen eerst spelen met GIlbert en Alaphilippe. Maar als dat plan niet lukt, kunnen we met Elia sprinten. We staan hier met een hele goede ploeg en moeten met vertrouwen koersen."

De taak van Lampaert klinkt eenvoudig, maar lijkt het allerminst. "Ik moet de kopmannen bij de eerste vijf of tien in de finale afzetten. En dan is mijn job normaal gedaan."

Eerste 'Primavera'

Eigen ambities koestert de Belgische kampioen nauwelijks. "Het is mijn eerste Milaan-Sanremo, dus ik weet niet goed wat ik moet verwachten. Misschien kan ik wel nog iets doen in de finale, maar mijn koersen komen er nu pas aan. Ik heb al wat krediet opgebouwd dus ik hoop dat de volgende wedstrijden te kunnen uitspelen", besluit de West-Vlaming. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties