Na Campenaerts' laatste test weet Kevin De Weert het zeker: "We zijn er klaar voor"

Na Campenaerts' laatste test weet Kevin De Weert het zeker: "We zijn er klaar voor"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts heeft wat zijn recordfiets moet worden nog eens getest op de wielerpiste van Roubaix. Kevin De Weert was erbij en zag dat het goed was. Er werd nog wat aan kleine dingen gesleuteld en gewerkt op het mentale. Het echte werk mag stilaan gaan beginnen.

Kevin De Weert was net als performance coach Matthew Bottril naar Roubaix afgereisd. "Samen met Victor bekeken we waar en hoe we nog een klein beetje winst konden boeken", legt De Weert uit in HLN. "Niet simpel, want zijn positie is op zich al top. Het gaat met andere woorden over details. In de houding dan."

De veiligheid van de renner gaat uiteraard boven alles. "Vooral op het hoofd, werd er gewerkt. We willen echt niets aan het toeval overlaten. Bedoeling is ook om Victor wat in de focus van dat werelduurrecord te brengen en te houden. We zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen."

VERSNELLING BEPALEN IN MEXICO

Allemaal goede signalen dus, maar over de ideale versnelling zijn ze bij Lotto nog niets wijzer geworden. "Daarvoor moeten we eerst naar Mexico. Aanpassen aan de piste, lijnen leren rijden en dan zien welke versnelling hij in de ijlere lucht op grote hoogte precies kan trappen. Alle materiaal is getest, goed bevonden voor de dienst en grotendeels ook al mee met de cargo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties