Peter Sagan merkt groot verschil op tussen Milaan-Sanremo en De Ronde of Roubaix

Peter Sagan merkt groot verschil op tussen Milaan-Sanremo en De Ronde of Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Of hij nu last heeft gehad van een maagvirus en of hij nu in zijn beste vorm zit of niet: Peter Sagan is altijd favoriet. Er is geen ontkomen aan, maar hij heeft er weinig last van. De Slovaak lijkt zelfs uit te kijken naar een dagje kuieren onder de Italiaanse zon.

Aan het einde moet er dan wel nog gestreden worden voor de overwinning. De druk weegt in elk geval niet op Sagan, benadrukt hij op zijn persbabbel. "Misschien is het voor iemand anders een probleem. Maar in het algemeen zijn er wel grotere problemen in de wereld dan een koers winnen of niet winnen."

Intussen wordt zijn geduld wel op de proef gesteld. "Milaan-Sanremo is een speciale koers, misschien moet je wel wachten om te winnen. Als het dit jaar niet lukt, moet je volgend jaar weer proberen. En het jaar daarna en het jaar daarna. Het is zoals het WK: je moet wachten tot het jouw moment is. Ik heb al twee keer gedacht dat ik zeker ging winnen."

NIEUWE FIETS

Sagan was er inderdaad al verschillende keren dichtbij. Misschien kan hij daar ook wel zijn voordeel mee doen. "Ervaring kan me helpen als ik me goed voel en voorin zit. Maar misschien ben ik niet goed en is mijn enige optie om te overleven." Dat moet dan gebeuren op zijn nieuwe fiets van Specialized. "Het is een mooie fiets, heel spectaculair."

Goed zijn, niet goed zijn: Sagan ligt er allemaal niet wakker van en wil zich vooral amuseren. "De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix starten soms aan kilometer nul. Hier werk je de eerste honderd kilometer af en dan volgt nog honderd kilometer waarin je enkel moet denken aan eten en drinken. Je kan ervan genieten en dat is wel leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties