Ploegleider Deceuninck-Quick.Step strooit met lof naar Evenepoel: "Fenomenaal wat hij hier deed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Ploegleider Deceuninck-Quick.Step strooit met lof naar Evenepoel: "Fenomenaal wat hij hier deed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na onderscheiding in zijn eerste rittenkoersen bij de profs krijgt Remco Evenepoel ook een voldoende na zijn eerste beproevingen in het Vlaamse voorjaar. Vrijdag droeg hij meer dan zijn steentje bij aan de derde plek van Alvaro José Hodeg in de Bredene Koksijde Classic.

Remco Evenepoel kon met een tevreden gevoel de bus op na zijn tweede Vlaamse (semi-)klassieker. Hij reed een tijdje op kop en sprong in de bres voor kopman Hodeg.

"Remco heeft getoond dat hij in die Vlaamse koersen meer in zijn mars heeft dan werd gedacht", aldus ploegleider Rik Van Slycke in Het Nieuwsblad. "In de bus vlogen de ploegmaats hem om de hals. Fenomenaal wat hij hier deed. Ze weten ook dat hij meer deed dan was afgesproken, want hij moet nog veel leren."

'Door het vuur voor elkaar'

Al is het een nieuwe stap in het leerproces van de amper 19-jarige renner uit Schepdaal. "Maar uiteindelijk bewijst hij toch: als het brandt, komt hij mee blussen. Dat is de spirit van de ploeg. In geval van nood gaan ze voor elkaar door het vuur", besluit de ploegleider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties