Teleurgestelde Greg Van Avermaet reageert: "Ik moest altijd vooraan zitten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 40 reacties
Teleurgestelde Greg Van Avermaet reageert: "Ik moest altijd vooraan zitten"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet had eerst geen zin om te reageren na Milaan-Sanremo, maar de CCC-renner vertelde achteraf in een persbericht van zijn team toch wat er fout liep in het eerste Monument van het seizoen.

Van Avermaet wilde eerst niet reageren na zijn 42e plek in La Primavera. Dat deed hij achteraf toch. "De eerste 200 kilometer waren vrij gemakkelijk", vertelde Van Avermaet bij zijn team. "Het was wachten tot de finale. Ik denk dat ik gewoon te ver zat op de Poggio. Ik probeerde nog terug te keren, maar Gilbert en Stybar trokken zo hard door dat het zwaar was om terug te komen."

"Ik kwam niet meer tot bij de eerste groep. Een grote teleurstelling, want normaal moest ik daar altijd aanwezig zijn. Ik voelde me oké vandaag, wel niet super."

Net als twee jaar geleden liep het dus fout op de Poggio. "Ik focuste me op de Poggio, maar dat bleek de verkeerde tactiek. Ik zat al twee keer slecht gepositioneerd op de Poggio en telkens werd er met een kleine groep voor de zege gesprint, dus het deed me een beetje terugdenken aan twee jaar geleden", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties