Topfavoriet Julian Alaphilippe houdt Oliver Naesen van de zege in Milaan-Sanremo, ook Wout Van Aert verrast
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 50 reacties

Sterke Julian Alaphilippe schrijft Milaan-Sanremo op zijn naam

Topfavoriet Julian Alaphilippe houdt Oliver Naesen van de zege in Milaan-Sanremo, ook Wout Van Aert verrast
Foto: © photonews

Topfavoriet Julian Alaphilippe heeft Milaan-Sanremo gewonnen. Na een beklijvende finale sprintte de Fransman van Deceuninck-Quick.Step naar de zege. Oliver Naesen (tweede) en Wout Van Aert verrasten met een topprestatie.

Met Milaan-Sanremo stond het eerste Monument van het seizoen op de agenda en aan topfavorieten geen gebrek in La Primavera. Topfavoriet was Julian Alaphilippe, al moest hij dan wel de elitesprinters zoals Viviani, Ewan en anderen proberen te lossen. Milaan-Sanremo, dat is goed voor in totaal 300 kilometer. Relatief vlakke kilometers, met pas op het einde de Cipressa en de Poggio als scherprechters. 

Een groep van tien renners vormde geen bedreiging voor het peloton en werd tijdig ingerekend. Met de finale en de Cipressa en Poggio in zicht werd het tempo de hoogte ingejaagd door de mannen van Lotto Soudal, CCC en Deceuninck-Quick.Step. Eerst was het Clarke die aanging, maar Alaphilippe koos zijn moment uit en trok vol door op de Poggio. De ban was gebroken. 

Elitegroepje

Er kwam een elitegroepje samen met onder meer Valverde, Kwiatkowski, Sagan, Trentin en onze landgenoten Naesen en de verrassende Van Aert. Het tempo stokte af en toe en dus konden er nog enkele renners van de gelegenheid gebruik maken om terug te keren. Trentin en Naesen probeerden het met een aanval, maar zonder succes. 

Er zou gesprint worden voor de zege met een klein groepje. Alaphilippe, die vorige week nog indruk maakte in de Tirreno als sprinter, hield iedereen achter zich en pakte zijn eerste zege ooit in een Monument.

Naesen greep nipt naast de zege en moest genoegen nemen met de tweede plek. Ook ex-winnaar Michal Kwiatkowski stond mee op het podium. Van Aert verraste dan weer met een knappe zesde plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties