Van ontgoocheling geen sprake bij Naesen ondanks gemiste kans: "Ongelofelijk, mijn eerste podium in een Monument"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 54 reacties
Van ontgoocheling geen sprake bij Naesen ondanks gemiste kans: "Ongelofelijk, mijn eerste podium in een Monument"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van ontgoocheling na zijn gemiste kans en tweede plek in Milaan-Sanremo was nauwelijks iets te bespeuren bij Oliver Naesen. Onze landgenoot was juist dolgelukkig met zijn podiumplek.

Naesen moest in de sprint op de Via Roma alleen de duimen leggen voor een oppermachtige Julian Alaphilippe. "Het is ongelofelijk, mijn eerste podium in een Monument", glunderde Naesen in het flashinterview. 

"Ik had veel vertrouwen voor deze wedstrijd. Ik dacht aan de top tien maar ik droomde ook van het podium. Dit is voor mij dus een goed resultaat", aldus de renner van het Franse AG2R-La Mondiale.

'Rechtvaardige winnaar'

Aan Alaphilippe was weinig te doen. Dat besefte ook de voormalige Belgische kampioen. "Julian was de sterkste op de Poggio en won met tegenwind de sprint gemakkelijk tegen jongens als Kwiatkowski, Trentin en Sagan. Hij is de rechtvaardige winnaar vandaag."

Naesen kan alvast met een portie vertrouwen naar 'zijn' klassiekers. "Deze wedstrijd ligt me wel. Het is vooral lang en gemakkelijk. Maar voor mij is het nog meer uitkijken naar de kasseiklassiekers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties