Volgende grote doel eind april voor Evenepoel: "Daar wil ik voor mezelf uitmaken waar ik sta op WorldTour-niveau"

Redactie
| 3 reacties
Volgende grote doel eind april voor Evenepoel: "Daar wil ik voor mezelf uitmaken waar ik sta op WorldTour-niveau"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klimmer en toptalent Remco Evenepoel heeft bewezen dat hij ook op de Vlaamse kasseien goed uit de voeten kan. Zelf stelde de Vlaams-Brabander zich helemaal ten dienste van de ploeg in de Bredene Koksijde Classic.

Geen zege voor Deceuninck-Quick.Step, want sprinter Hodeg werd pas derde na Ackermann en Halvorsen. "Jammer", aldus Evenepoel in HLN. "Maar collectief reden we een gave koers. Ook dát is belangrijk."

Evenepoel zelf liet zich opmerken door kilometers lang aan de kop van het peloton te sleuren en te werken voor kopman Hodeg. "Ik schrok wel een beetje van de hectiek. Vooral woensdag, in Nokere, vielen ze constant. Kenmerkend voor niet-WorldTourwedstrijden, blijkbaar. Kleinere teams en renners willen zich daar absoluut in bewijzen. Dan krijg je soms acties die niet mogen gebeuren."

Romandië

Na een rustpauze en een stage in Spanje volgt half april de Ronde van Turkije. "Maar ik bouw nu vooral op naar de Ronde van Romandië", aldus Evenepoel over de rittenkoers die op 30 april start. "Met flink wat klimwerk en twee tijdritten wordt dat een mooi hoofddoel. Daar wil ik voor mezelf uitmaken waar ik sta op WorldTour-niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties