Winnaar van 2014 moet plots werken voor een ander en droomt toch stiekem van eigen succes
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Alexander Kristoff laat een opening voor eigen winstkansen

Winnaar van 2014 moet plots werken voor een ander en droomt toch stiekem van eigen succes
Foto: © photonews

De meeste recente ex-winnaars van Milaan-Sanremo krijgen ook in 2019 toch wel een sterretje achter hun naam. Voor Alexander Kristoff ligt het anders. De man die vijf jaar geleden nog won, moet straks de sprint aantrekken voor Gaviria. Al mag de Noor natuurlijk altijd dromen van een ander scenario.

Voor alle duidelijkheid: Kristoff accepteert het kopmanschap van Gaviria wel. "Wij kunnen allebei winnen, maar de jongste jaren is Gaviria sneller dan ik in de sprint. Dan is het logisch dat de ploeg voor hem kiest", zegt de winnaar van 2014 in Het Laatste Nieuws. "In de UAE Tour was ik ook zijn lead-out en dat heeft gewerkt."

VAN VER BEGINNEN

Dat betekent niet dat Kristoff helemaal geen winstkansen heeft. "Natuurlijk droom ik ervan om zelf te winnen, maar ik word niet meer rapper op mijn leeftijd. Ik ben van plan te doen wat ik meestal doe: van ver beginnen te sprinten en hopen dat ik win. Helaas komt er meestal nog iemand over. Ik ben al vaak de ideale lead-out van Sagan geweest. Hopelijk is het nu Gaviria als het weer zou gebeuren."

Communicatie tussen de twee snelle mannen van UAE is essentieel. "Milaan-Sanremo is een heel lange koers. We moeten zien hoe Gaviria zich voelt op het einde. Het is in ieder geval de bedoeling dat hij in mijn wiel zit als de sprint begint. We gaan niet met zijn tweeën elk aan een kant van de weg spurten om dan 4de en 5de te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties