Wout Van Aert reageert teleurgesteld na Milaan-Sanremo: "Begrijp nu hoe frustrerend deze koers kan zijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 81 reacties

Wout Van Aert toch wel teleurgesteld na zesde plek in Milaan-Sanremo

Wout Van Aert reageert teleurgesteld na Milaan-Sanremo: "Begrijp nu hoe frustrerend deze koers kan zijn"
Foto: © photonews

Wout Van Aert verbaasde vriend en vijand in Milaan-Sanremo. Toen de grote namen doortrokken op de Poggio, zat een attente ex-wereldkampioen veldrijden mee voorin. Uiteindelijk sprintte hij naar de zesde plek en was de teleurstelling toch aanwezig.

"Ik heb een goeie koers gereden, maar ik ben toch teleurgesteld", vertelde Van Aert na afloop bij Sporza. "Ik begrijp nu heel goed hoe frustrerend deze koers kan zijn. Ik voelde me echt goed en ik was mee op de Poggio. Dat kostte natuurlijk krachten, maar ik zat er alleen met echte toppers. Met tien man heb je een kans om te winnen, die klik maakte ik heel snel."

"Ik wilde een goed moment kiezen om te gaan. Plots ging Trentin en ik zat goed mee met Sagan, maar die wou of kon het gat net niet dichtrijden. Toen heb ik mijn kans gewaagd, maar die cartouche is me duur komen te staan."

Teleurgesteld

"Ik rijd op zich nog een goeie sprint en eindig bijna in de top vijf. Ik weet niet of ik teleurgesteld moet zijn omdat ik het geprobeerd heb en het niet gelukt is of omdat ik meer vertrouwen moest hebben in mijn sprint. Het was de bedoeling dat ik mee zou schuiven als ik kon. Het was aan mij om te proberen te winnen."

"Misschien zat er een betere uitslag in, want normaal heb ik nog een betere sprint. Maar dat is als, als als... Mischien was het een tikkeltje ervaring dat ik ontbrak. Ik weet nu dat ik dit ook kan en ik mag zeker terugkomen naar hier. Na de Strade heb ik een goed trainingsblok gehad. Ik ben zeker klaar voor de Vlaamse klassiekers", besluit Van Aert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties