Wuyts ziet kansen voor Gilbert en Naesen in navolging van Tchmil

Wuyts ziet kansen voor Gilbert en Naesen in navolging van Tchmil
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michel Wuyts denkt met weemoed terug aan de triomf van Andrei Tchmil in Milaan-Sanremo, ondertussen twintig jaar geleden. Zo'n late aanval lijkt anno 2019 nog amper te doen. Toch gelooft Wuyts dat daar opnieuw de kans ligt voor Belgen als Philippe Gilbert en Oliver Naesen.

"Tchmil was een eerbaar man", stelt Wuyts in zijn column in HLN. "Frappant is dat Andrei Tchmil in die lente van '99 al zesendertig was. Aan die wetenschap kan Gilbert zich optrekken. Ook hij heeft op dezelfde leeftijd niet aan kracht ingeboet. Gilbert is bovendien de enige Belg in dit peloton die in monumentenwinst Tchmil evenaart."

Alleen moet Phil wel rekening houden met twee kopmannen. "Gewrongen tussen Alaphilippe en Viviani ligt zijn unieke kans in de venijnige slotaanval. Ook Naesen kan zo'n actie bedenken. In een sprint wordt hij hooguit zesde, in de afdaling mist hij ervaring."

Ook Olivers kans ligt een eindje voorbij de vod 

Michel Wuyts

De boodschap is dus klaar en duidelijk: aanvallen in de laatste kilometer. "Ook Olivers kans ligt een eindje voorbij de vod. De actie van Tchmil duurde welgeteld 40 seconden. Een niemendal voor de eeuwigheid. Nadoen! 20 jaar wachten is lang genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties