Mitchelton-Scott zet specialiteit nog maar eens in de verf, Wallonie-Bruxelles in top tien

Mitchelton-Scott zet specialiteit nog maar eens in de verf, Wallonie-Bruxelles in top tien
Foto: © photonews

Na de overwinning voor Wallonie Bruxelles met Emils Liepins stond er ook nog etappe 1b op het programma in de Coppa e Bartali, oftewel de ploegentijdrit. Ook daarin deed Wallonie Bruxelles het naar behoren. In de strijd om de ritzege haalde Mitchelton-Scott het van Team Sky.

In deze rittenkoers genoemd naar de twee legendes was het in de ploegentijdrit van iets meer dan 13 km uiteraard vooral uitkijken naar wat de WorldTour-ploegen zouden doen. De mannen van Team Sky namen alvast hun verantwoordelijkheid en zetten een tijd van 14:27 neer.

Niet simpel om daar nog onder te duiken, maar de specialisten van Mitchelton-Scott slaagden er toch nog in. De Australische wielerformatie was aan de meet nog tien seconden sneller. Dat was ook meteen voldoende om de overwinning te pakken.

RUSSEN MEE OP PODIUM

Geen enkele ploeg ging nog onder de tijden van Mitchelton-Scott en Sky. Het Russische Gazprom-Rusvelo werd wel mooi derde op 21 seconden van de winnaar. Wallonie-Bruxelles deed het met een 9de plaats op 25 ploegen ook verdienstelijk. Het Belgische team klokte af op 14:52 en deed er dus 35 seconden langer over om het traject af te leggen dan Mitchelton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties