Cancellara over succes 'The Wolfpack' en 'nieuwe Bettini' Alaphilippe: "Denk je dat ze zich de 'Frogpack' of 'Bunnypack' zouden noemen?"
Redactie
| 1 reacties

Fabian Cancellara weet hoe sterk het blok van Deceuninck-Quick.Step is

Cancellara over succes 'The Wolfpack' en 'nieuwe Bettini' Alaphilippe: "Denk je dat ze zich de 'Frogpack' of 'Bunnypack' zouden noemen?"

Fabian Cancellara is dan wel al enkele jaren wielrenner af, maar de Zwitser volgt het wielrennen nog steeds op de voet. Ook hij is onder de indruk van de suprematie van Deceuninck-Quick.Step en de prestaties van Julian Alaphilippe.

Cancellara moest destijds ook altijd opboksen tegen Tom Boonen en co. "Ik weet hoe het voelt, maar ik streed ook altijd vooraan", klinkt het in HLN. "Ik viel aan, was weg, zij jaagden op mij. Iedereen kijkt nu naar Quick.Step: zij zijn zo sterk. Maar zij zijn ook offensief, zij vallen aan. Ik sprak met Gilbert in Monaco: zelfs voor hem is dat een manier om jong te blijven. In eendagsraces verdedig je niet, maar val je aan."

"En het team is fundamenteel. Behalve de kwaliteit telt de drive. Zelfs hun bijnaam is niet lukraak: The Wolfpack. Denk je dat ze zich de 'Frogpack' of 'Bunnypack' zouden noemen? Mentaal staan ze op een ander niveau. Zelfs een renner van Quick.Step die minder in conditie zou zijn, zit door die drive emotioneel hoog. Met zo'n vertrouwen kan je wat spelen met de mensen."

'Loulou'

Fransman Alaphilippe maakte al furore met overwinningen in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Overigens zijn eerste zege in een Monument. "Over Alaphilippe kan je alleen 'chapeau' zeggen. Hij kan vier of vijf Monumenten winnen, de Amstel, Luik-Bastenaken-Luik, Lombardije... Alleen Parijs-Roubaix zal moeilijk zijn, maar over vijf of zes jaar weet je nooit."

"Ik zie in Alaphilippe een Bettini. Alaphilippe zal meer focussen op wat hij nu doet dan op grote rondes. Hij is te zwak als tijdrijder om grote rondes te winnen. Maar een renner als Alaphilippe is goed voor het wielrennen: hij voegt een nieuwe smaak toe", besluit de Zwitser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties