Deceuninck-Quick.Step voert nieuw nummertje op: Stybar slaat toe na ferme inspanning van ploegmaat

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 47 reacties
Deceuninck-Quick.Step voert nieuw nummertje op: Stybar slaat toe na ferme inspanning van ploegmaat
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe sterk sommige van de tegenstanders ook moge zien, de overmacht van het collectief van Deceuninck-Quick.Step is eens zo groot. Bob Jungels werd wel nog teruggehaald door Van Avermaet & co, maar dan stond er in de sprint geen maat op Zdenek Stybar.

Op de Kattenberg rukten zeven renners zich los: Castrillo, Hirschi, Sprengers, Nommela, De Winter, Raim en Steels. Taminiaux maakte de oversteek en zo had Wallonie-Bruxelles met ook nog Nommela een koppeltje voorin. De acht kregen meer dan vijf minuten, maar die voorsprong werd met de bergjes in zicht toch teruggebracht naar een drietal minuten.

Iets voorbij de Knokteberg werd de titel 'pechvogel van de dag' al uitgedeeld. Die bedenkelijke eer was weggelegd voor Sep Vanmarcke. De kopman van EF was in een gracht gesukkeld en trok een pijnlijke grimas. Vanmarcke moest uiteindelijk afgevoerd worden naar het ziekenhuis van Oudenaarde.

ROELANDTS LOST OP TAAIENBERG

Op de Taaienberg roerden enkele groten zich al. Sagan als eerste, maar die leek ook snel terug te zakken. Het grootste slachtoffer van de versnellingen op de klim was Jürgen Roelandts. Zijn overstap naar Movistar is niet meteen een garantie op succes in het klassieke werk.

Van Avermaet, Stybar en Benoot toonden zich op de Boigneberg. Stuyven daarentegen geraakte - om welke reden dan ook - achterop. Ook Boasson Hagen en Boom moesten passen. Stilaan was de koers volledig aan het uiteen spatten en Jungels maakte op 60 km van de aankomst de sprong naar de beste vluchters. Dat waren Hirschi, Sprengers en Steels.

HIRSCHI DE VERRASSING VAN DE DAG

Ook Politt en Sütterlin geraakten voorin. In de achtervolging nam Van Avermaet het initiatief in een elitegroepje met ook nog Sagan, van Aert, Stybar, Naesen, Trentin en Benoot. Op de Paterberg kon enkel de grote belofte Hirschi Jungels nog volgen. Politt en Sütterlin sloten later wel weer aan. Na de E3-col ging Jungels definitief solo.

Het tactisch plan van Deceuninck-Quick.Step pakte zo perfect uit en Jungels leek op weg naar de overwinning, tot Van Avermaet nogmaals versnelde op de Tiegemberg. Sagan parkeerde compleet. Ook topfavoriet Naesen moest passen. Van Aert, Bettiol en Stybar volgden wel. Door de demarrage van Van Avermaet kreeg dit groepje plots Jungels weer in het vizier.

VIJF KOPLOPERS IN SLOTKILOMETERS

Seconde per seconde kwamen de achtervolgers dichter en op 7 km van het einde was het solo-avontuur van Jungels voorbij. Zo kregen we vijf koplopers. Van Aert pareerde een uitval van Stybar, Van Avermaet deed een nieuwe poging van Jungels teniet. Het leek de laatste opflakkering van de Luxemburger, maar die kwam onder de laatste boog toch weer terug.

Bettiol dacht de sprint als eerste in te zetten, maar Van Avermaet begon ook op dat moment. De finish lag toch nog iets te ver. Een sterke Stybar kwam er op het juiste moment aan en won zo na de Omloop ook fraai de E3. Van Aert realiseerde met een tweede plek alweer een knappe podiumplaats. Van Avermaet bleef Bettiol nog voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties