Fabian Cancellara met lof voor Wout Van Aert en Mathieu van der Poel: "Ze zullen in de toekomst een klassieker winnen"

Redactie
| 8 reacties
Fabian Cancellara met lof voor Wout Van Aert en Mathieu van der Poel: "Ze zullen in de toekomst een klassieker winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het veld hebben ze hun strepen reeds verdiend, maar ook op de weg maken Mathieu van der Poel en Wout Van Aert indruk. De Nederlander door de GP Denain, een mini-versie van Parijs-Roubaix te winnen. Van Aert dan weer met ereplaatsen in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo.

Fabian Cancellara, zelf winnaar van onder meer de Ronde, Parijs-Roubaix en Strade Bianche denkt dat er nog een mooie toekomst volgt voor de twee tenoren uit het veldrijden. "Ik geloof dat ze in de toekomst wel een klassieker zullen winnen", vertelt Cancellara in HLN.

"Ze hebben de capaciteit, maar missen nog ervaring op de weg. Een wedstrijd over 250 kilometer is iets anders dan een uur op een gesloten circuit."

'Zie ze als gelijk'

Een gokje wie het eerst een klassieker wint, durft 'Spartacus' niet wagen. "Ik zie ze als gelijk. Mathieu is zo'n multitalent - hij doet zelfs aan mountainbiken - en een echte aanvaller."

"Wat Van Aert al liet zien, is ongelooflijk. Hij is meer een diesel, die zich één keer roert en weg is. Ik geloof wel dat ze meer gemotiveerd zijn op de weg, dat ze het veldrijden wat 'moe' zijn en nieuw vuur vinden op de weg", besluit de Zwitser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties