Jürgen Roelandts legt vooral zichzelf druk op en blikt al vooruit naar Dwars door Vlaanderen aan zijde van Valverde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 0 reacties

Roelandts hoopt op beetje geluk met E3 BinckBank Classic

Jürgen Roelandts legt vooral zichzelf druk op en blikt al vooruit naar Dwars door Vlaanderen aan zijde van Valverde
Foto: © photonews

Jürgen Roelandts heeft bij Movistar zeker en vast genoeg om handen: onderweg moet hij zijn ploegmaats rond hem zien te houden, de cruciale punten aanduiden en dan zou hij ook nog aan de meet moeten afwerken. Niet simpel, maar het is niet zo dat de ploeg veel druk op hem uitoefent.

"De druk valt wel mee. Het is vooral druk die ik mezelf opleg. Vanuit de ploeg is die er niet zo. Ik wil zeker presteren in deze koers", heeft Roelandts het over de E3 BinckBank Classic. "Iedereen wil er staan in deze periode. We gaan er alles aan doen."

Om te kunnen winnen, moet het wedstrijdscenario wel wat meezitten. Dat wil zeggen: in de juiste vlucht geraken en erop rekenen dat zijn collega's met hem willen meerijden. Dan kan Roelandts het misschien afmaken met zijn sprint. "Ik hoop een beetje geluk. Dat heb ik toch wel wat nodig. Dan moet ik een paar finales kunnen rijden."

MET ANDERE NAMEN IN DWARS DOOR VLAANDEREN

Op 3 april komt onze landgenoot ook aan de start van Dwars door Vlaanderen en gaat hij dus ook echt samen rijden met Aleandro Valverde. En nog een aantal anderen. "Dat zal met nog een iets andere ploeg zijn dan waarmee we hier aan de start staan. Dan komt Oliveira enzo er nog bij. Dat is toch met andere namen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties