Lefevere wil de concurrentie de keel toeknijpen: "Naesen zal de volgende dagen en weken Deceuninck-Quick.Step tegenkomen"

Redactie
| 38 reacties
Lefevere wil de concurrentie de keel toeknijpen: "Naesen zal de volgende dagen en weken Deceuninck-Quick.Step tegenkomen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere liet na de zege van Julian Alaphilippe in Milaan-Sanremo uitschijnen dat Deceuninck-Quick.Step niet meer al het werk op zich zal nemen in de klassiekers. Maar de volgende waarschuwing net voor de start van de E3 Prijs is een feit.

Toch wil Lefevere even verduidelijken wat hij exact bedoelde met die woorden. "Ik heb gezegd dat we niet meer de hele dag op kop van het peloton gaan rijden en dat we niet meer alle werk in de achtervolging op ons gaan nemen, maar dat je ook anders kan rijden", vertelt Lefevere in Het Nieuwsblad. "Ik denk trouwens dat we niet goed zijn in defensief rijden."

Kwantiteit van de overwinningen

Nu volgen de E3 en Gent-Wevelgem voor de Wolfpack. "Het zijn klassiekers waarmee je kan uitpakken. Niemand zal binnen een paar jaar nog weten dat Quick Step vorig jaar 73 zeges haalde, maar in de tv-beelden zullen wel altijd de overwinning van Niki Terpstra in de Ronde en Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik terugkomen. Kwaliteit gaat voor mij nog altijd boven kwantiteit."

Tot dusver maakte zijn ploeg dit seizoen al 19 keer het zegegebaar. "In mijn opinie heeft onze nieuwe sponsor Deceuninck zijn investering al terugverdiend. Tel maar eens uit hoeveel keer wij wereldwijd in beeld zijn gekomen met onze overwinningen. De CEO van het bedrijf belt me overigens iedere keer na een zege."

Naesen

Een naam die vaak genoemd wordt voor de Vlaamse klassiekers is die van Oliver Naesen na zijn tweede plek in Milaan-Sanremo. "Ik lees dat hij zegt dat hij zich bijzonder goed voelt, dat hij zelfs zweeft. Wel hij zal de volgende dagen en weken het collectief van Deceuninck-Quick Step tegenkomen", laat Lefevere weten.

"Ik noteer dat Van Avermaet nerveus rondloopt en dat ook Sagan zich opmaakt. En uiteraard zal ook Terpstra zich nu willen bewijzen voor zijn nieuwe sponsor. Maar we zijn er klaar voor. Dat ze het maar noteren: wij geven niks weg en wij gaan ze de keel toeknijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties