Mitchelton-Scott houdt renner die op pad ging met Landa aan de leiding

Mitchelton-Scott houdt renner die op pad ging met Landa aan de leiding
Foto: © photonews

In de Coppi e Bartali waren ze vandaag toe aan de derde etappe. Het meest spraakmakende feit uit de rittenkoers tot dusver is de ritzege van Mikel Landa. De Spanjaard had Lucas Hamilton mee op pad genomen en die staat ook nu nog altijd aan de leiding. De derde rit eindigde immers op een sprint.

De etappe bestond uit zeven lokale rondjes in Forli, met ook telkens de korte klim Rocca delle Caminate op het menu. In de openingsronde kwamen er meteen verschillende aanvalspogingen. Pas een ronde later kwam de definitieve ontsnapping tot stand met daarin zeven renners.

HOOG TEMPO

De zeven kregen een maximale voorsprong van drie minuten. Niet al teveel dus en in het peloton ging het tempo stelselmatig omhoog. Op twintig kilometer van het einde was alles weer samen. Door het hoge tempo slaagde niemand er nog in om de finale weg te rijden.

Een uitgedund peloton  van zo'n vijftig man zou dus sprinten om de overwinning. De Italiaan Simone Velasco had nog het meeste over en bleef Francesco Gavazzi voor. Lucas Hamilton was mee met de eerste groep en eindigde twaalfde in de daguitslag. Zo verzekerde de Australiër zich van een extra dagje in de leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties