Parcourskennis moet Naesen aan grote triomf helpen: "Sleutel meer in handen dan anders"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 0 reacties
Parcourskennis moet Naesen aan grote triomf helpen: "Sleutel meer in handen dan anders"
Foto: © photonews

Oliver Naesen oogde uiterlijk rustig voor hij van start ging in de E3 BinckBank Classic, maar gaf toe dat de zenuwen toch aanwezig waren. Begrijpelijk, want voor de man van AG2R moet het vandaag zijn 'moment de gloire' worden. Zijn bloedvorm omzetten in winst, dat is de opdracht.

Velen hebben Naesen na zijn sterke prestaties in voorgaande wedstrijden gebombardeerd tot topfavoriet. "Iedereen komt me vragen of ik het ga afmaken. Ik ben iets nerveuzer dan anders. Ik probeer natuurlijk wel rustig te blijven."

KAARTEN LIGGEN GOED

De voormalig Belgisch kampioen kan uiteraard moeilijk ontkennen dat hij de benen heeft om te winnen. Het terrein van de E3 heeft bovendien geen geheimen meer voor hem. "Ik voel me wel goed en ken het parcours vanbuiten. De kaarten liggen goed, maar je moet het dan nog altijd doen."

Iedere renner is ook zo goed als zijn laatste koers. Dat geldt voor Naesen evenzeer. "Ik heb wel het gevoel dat ik de sleutel van de koers meer in handen heb dan anders. Vorige week was het heel goed, maar dat was dan en dit is nu. Dat is nu van geen tel meer." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties