Prestaties uit het verleden geven Vanmarcke moed: "Het kan nog altijd"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 1 reacties
Prestaties uit het verleden geven Vanmarcke moed: "Het kan nog altijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onder een stralende zon boden de renners zich deze namiddag aan in Harelbeke. Zo ook Sep Vanmarcke. De hogte temperatuur viel hem toch op. Voorts is het geloof bij de kopman van Education First nog altijd intact. In Harelbeke was hij immers nog nooit slecht.

Sinds zijn onverklaarbare offday in de Omloop Het Nieuwsblad wil iedereen constant weten hoe het met Sep Vanmarcke gaat. Hij neemt het wel goed op. "Die vragen over hoe goed ik me voel, dat hoort erbij." In de E3 BinckBank Classic moet hij nog eens kunnen antwoorden met de benen. "Sowieso is dit een mooie koers."

De resultaten uit de voorbije jaren tonen ook aan dat het zijn ding is. Twee keer vijfde, eens zevende, eens achtste. Vanmarcke doet meestal wel mee. "Het is wel waar dat ik hier bijna nooit buiten de top tien eindig. Het is er nog niet van gekomen echt dicht te eindigen, maar het kan nog altijd."

Echt rustig zal in het peloton nooit zijn 

Sep Vanmarcke

Onder een stralende zon is het in elk geval al fijn koersen. "Het is warm weer. Het is de eerste keer sinds ik hier kom dat het zo warm is." Wie weet heeft dat ook effect op de anderen en begeven de renners zich in een slakkegangetje richting finish. "Echt rustig zal in het peloton nooit zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties