Sunweb komt met slecht nieuws: sleutelbeenbreuk én breuk in nekwervel voor Nederlandse renner

Sunweb komt met slecht nieuws: sleutelbeenbreuk én breuk in nekwervel voor Nederlandse renner
Foto: © photonews

Zelf was hij naar de Ronde van Catalonië gegaan met de hoop om een goed klassement te rijden. Zonde dat het dan misloopt op een moment dat Wilco Kelderman zich driedubbel plooit voor een ploegmaat. Na een valpartij was het verdict voor de Nederlander onverbiddelijk.

Sunweb wilde de vijfde etappe winnen met Michael Matthews. Wilco Kelderman gaf bijgevolg het volle pond om enkele achtervolgers op te rapen. Het ergste was niet dat er met Schachmann één renner wegbleef, maar wel dat Kelderman door de genomen risico's ten val kwam.

BREUK IN NEKWERVEL STABIEL

Het was vervolgens bang afwachten en fysio Anko Boelens had weinig positiefs te zeggen. "Een scan heeft aan het licht gebracht dat Wilco zijn linkersleutelbeen gebroken heeft en een breuk heeft opgelopen in de nekwervel. Onze eerste indruk is dat die breuk wel stabiel is", is dat laatste toch een grote geruststelling. Anders had het niet enkel voor zijn carrière grote gevolgen kunnen hebben.

"Voor de sleutelbeenbreuk heeft hij waarschijnlijk een operatie nodig wanneer hij terugkeert naar Nederland", geeft Boelens nog mee. "Wanneer we nog meer dingen gecheckt hebben, zullen we de volgende dagen een update kunnen geven over een mogelijke herstelperiode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties