Tom Boonen lovend: "Wout beschikt over een enorm koersintellect"

Redactie
| 26 reacties
Tom Boonen lovend: "Wout beschikt over een enorm koersintellect"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Extra Time Koers deelde Tom Boonen ook nog een pluim uit aan Wout Van Aert na zijn eerste Milaan-Sanremo. De ex-wereldkampioen veldrijden werd knap zesde op de Via Roma.

In volle finale van 'La Primavera' ging Van Aert achter Europees kampioen Matteo Trentin aan. Boonen vond het een slimme zet en looft het koersinzicht van de renner van Jumbo-VIsma. "Het is me al een aantal keren opgevallen dat Wout van Aert over een enorm koersintellect beschikt", vertelt Boonen.

"Hij springt achter Trentin aan op het moment dat Sagan naar Kwiatkowski aan het loeren was. Die twee komen goed overeen, maar hebben toch al een hele geschiedenis met elkaar. Op dat moment zoiets inzien, getuigt van heel veel durf en koersinzicht."

'Juiste beslissing'

Sommigen vonden dan weer dat het niet aan Van Aert was om Trentin terug te halen. Maar wel aan latere winnaar Julian Alaphilippe. "Ik denk dat hij de juiste beslissing nam. Als ze achter hen even twijfelen, wint hij misschien de koers. Om alleen door te gaan lag de snelheid te hoog, denk ik", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties