Tom Boonen over Tiesj Benoot: "Hij zal nooit een veelwinnaar worden"

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen over Tiesj Benoot: "Hij zal nooit een veelwinnaar worden"
Foto: © photonews

Voor Tiesj Benoot is de tijd rijp om de komende dagen en weken te oogsten in de Vlaamse klassiekers. Tom Boonen looft de kwaliteiten van de Lotto Soudal-renner, maar weet dat Benoot nooit een veelwinnaar zal worden.

Voor Benoot blijft het voorlopig bij die ene mooie zege van vorig jaar in de Strade Bianche. In een epische editie liet Benoot iedereen achter zich op de Toscaanse grindwegen. Maar een veelwinnaar? Nee, dat zal hij niet worden volgens Tom Boonen. 

Geen sprint

"Dat zit er gewoon niet in", legt Boonen uit in HLN. "Hij is sterk en veelzijdig, kan op veel terreinen uit de voeten, klimt beter dan de meeste 'Flandriens'. Maar hij heeft geen sprint. Tiesj kan 'aankomen', maar beschikt niet over de punch om iemand op 100 meter van de streep nog voorbij te flitsen. En er is altijd wel iemand mee die sneller is. Sagan, Kwiatkowski, Stybar, Van Avermaet, Naesen... Dat maakt het niet simpel."

Benoot weerlegt dat door de twee overwinningen van Niki Terpstra in de Ronde en E3 boven te halen. "Ja, maar dan moet je er echt met kop en schouders boven uitsteken", aldust Boonen. "Domineren, zoals jij dat vorig jaar deed in de Strade Bianche."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties