Valpartij laat zich voelen: Sep Vanmarcke ziet slechts één mogelijke beslissing

Valpartij laat zich voelen: Sep Vanmarcke ziet slechts één mogelijke beslissing
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast heel wat hoogtepunten waren er ook triestige momenten in de E3 BinckBank Classic. Met voorop de valpartij van Sep Vanmarcke. Die heeft tijd nodig om te herstellen, alleen is daar op de kalender niet echt plaats voor met Gent-Wevelgem dat er zondag aankomt. Vanmarcke start daar dus niet.

Onze landgenoot komt op de site van zijn ploeg terug op het incident. "Na de Hotondberg is er een kleine afdaling richting de belangrijkste hoek van de hele koers en het is heel stresserend. Ik was de laatste man aan de buitenkant en ik geraakte van de weg af", doet Vanmarcke zijn verhaal.

VEEL KNEUZINGEN

"We zijn naar het ziekenhuis geweest. Het is allemaal gekneusd. Mijn ribben en knie zijn gekneusd. Mijn enkel heb ik omgeslagen. Ik kan momenteel niet naar behoren stappen. Hopelijk zal het met behandeling en rust binnen enkele dagen beter zijn", kijkt de renner van Education First alweer vooruit.

Dit alles noopte teamdokter David Castol wel tot een conclusie. "De knie doet redelijk zeer, Sep zal dus niet koersen in Gent-Wevelgem komende zondag. Sep's focus is zijn voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dwars door Vlaanderen van woensdag zullen we als een test zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties