Van Avermaet heeft teleurstelling verwerkt en houdt vooral Deceuninck-Quick.Step in het oog

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 1 reacties
Van Avermaet heeft teleurstelling verwerkt en houdt vooral Deceuninck-Quick.Step in het oog
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij het losbarsten van de finale in E3 BinckBank Classic is Greg Van Avermaet zeker één van de mannen die verwacht wordt. Ondanks dat hij in Milaan-Sanremo niet mee was. De frustratie hierover heeft Van Avermaet achter zich gelaten, zodat hij in de E3 wel kan scoren.

Desondanks bestaat er weinig twijfel over de conditie van Van Avermaet. Als zijn ploeg zich staande kan houden, moet hij zelf ook goed voor de dag kunnen komen. "Het is een koers die mij ligt. Ik wil hier meedoen voor de overwinning." Het zonnige weer zint hem overigens ook wel. "Ik zou hier in geen andere omstandigheden aan de start willen staan."

Van Avermaet was zelden zo ontgoocheld als na Milaan-Sanremo. Zo de boot missen, dat is hij niet gewend. "Als sportman moet je dan ontgoocheld zijn, maar je moet er ook niet te lang bij stilstaan. Je moet blijven doelen stellen. Als het tegen zit, moet je even slikken en moet je ermee in zitten."

DE VIER MANNEN VAN DECEUNINCK

Het is inderdaad bewijs van zijn puike wedstrijdmentaliteit. Wie daar ook over beschikt, zijn de troepen van Deceuninck-Quick.Step. "Die rijden altijd. Er zijn nog andere kanshebbers, maar je mag niet onderschatten dat zij vier man hebben die hun kans kunnen gaan. Dat zal niet veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties