Van Avermaet tankt vertrouwen uit zijn manier van koersen: "Het zou altijd moeilijk zijn om Stybar te verslaan"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 11 reacties
Van Avermaet tankt vertrouwen uit zijn manier van koersen: "Het zou altijd moeilijk zijn om Stybar te verslaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Milaan-Sanremo reed hij misschien iets te passief, dat zou Greg Van Avermaet geen tweede keer overkomen. Hij nam dan ook volop het initiatief in de E3 BinckBank Classic. Wat hem dat opleverde? Een derde plaats en de nodige dosis vertrouwen. De Ronde ligt hem immers het best, zo zegt hij zelf.

"Ik deed alles wat ik kon om mezelf te positioneren in de finale", had Van Avermaet zich niets te verwijten. "Ik weet dat de Ronde van Vlaanderen de koers is die me het beste ligt. Ik kan dus vertrouwen putten uit het feit dat ik weet dat ik goed ben."

Het was Van Avermaet die het voortouw nam in de achtervolging op Jungels. "Er zaten nog altijd teveel renners en als we Jungels wilden terughalen, moesten we de groep reduceren. Eens de schifting vooraan gemaakt was, reden we slechts met drie renners rond en de groep achter ons was aan het rondrijden. Ik wist dat ik iets moest ondernemen."

STYBAR DE MEEST FRISSE

Waarna er een nieuwe koerssituatie ontstond. "Met vier gingen we dan jagen op Jungels, dat was perfect. Het zou altijd moeilijk zijn om Stybar te verslaan. Hij was de meest frisse. Toen hij aanviel in de finale, was het al moeilijk om hem terug te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties