Wout van Aert is kritiek uit crossperiode niet vergeten: "Nu kom ik weer boven de zeespiegel"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 88 reacties
Wout van Aert is kritiek uit crossperiode niet vergeten: "Nu kom ik weer boven de zeespiegel"
Foto: © photonews

Wat zullen ze bij Jumbo-Visma in hun handjes wrijven dat ze Wout van Aert in hun rangen hebben. Zo doet de ploeg telkens mee in de finales. Van Aert wordt dan ook terecht met lof overladen voor zijn glansprestaties. Dat staat in schril contrast met het voorbije crosseizoen.

De demarrage van Bob Jungels was een cruciaal moment in de E3 BinckBank Classic. "Iedereen weet dat als er iemand van Quick.Step vertrekt, dat je dan moet mee zijn. Toen Jungels ging, kon ik niet volgen. Hij was echt heel sterk", toonde van Aert zich eerlijk.

"Achter hem zaten we met een paar jongens samen. Er zit dan wel een hoop kwaliteit samen, maar ik had wel door dat we er zo niet naartoe gingen rijden." Daar kwam verandering in doordat van Aert en Van Avermaet het volle pond gaven op de Tiegemberg. "Het was de laatste kans om weer in een situatie te geraken waarin er wel gekoerst kon worden."

Het was op dat moment ook alle zeilen bijzetten. "Toen Van Avermaet versnelde, was het trappen om mee te zijn." De samenwerking tussen de twee Belgen zat wel goed. "We moesten gewoon eens knikken. Er was niet veel verstandhouding aan. Stybar zat er dan ook wel bij om het te laten stilvallen."

VERTROUWEN GESTERKT

Met het uiteindelijke resultaat was van Aert meer dan tevreden. "Ik was al blij dat ik weer top tien kon rijden." Door tal van experts wordt hij ook opgehemeld. Dat was niet lang geleden nog anders. "Tijdens de winter werd ik de grond in geboord, nu kom ik weer boven de zeespiegel. Met elke goede koers dat ik rij, wordt het vertrouwen wel gesterkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties