Zdenek Stybar haalt grootste wijziging met vorig seizoen aan en verklaart zijn sluwe plan uit de slotkilometers

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Harelbeke
| 25 reacties
Zdenek Stybar haalt grootste wijziging met vorig seizoen aan en verklaart zijn sluwe plan uit de slotkilometers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar is de prins van Harelbeke. Dan hoort dan ook wel een zoen bij van twee niet gebodypainte dames. Dat had Stybar wel verdiend na zijn tweede grote overwinning van het seizoen. Al was hij wel zo grootmoedig om een deel van de credits door te spelen aan zijn ploegmaat Bob Jungels.

Het verschil in resultaat is groot in vergelijking met vorig seizoen. "De belangrijkste verandering is extra ervaring. Elk jaar heb ik iets geleerd. Dat is wat het verschil maakt. Ik weet waar ik moet vechten om vooraan te zitten. Ik weet waar ik vijfde of tweede moet zitten en ik weet waar ik tweehonderdste mag zitten. Dat ik al twee koersen gewonnen heb, geeft me vertrouwen."

NIET IN DE SOFA

Het team is natuurlijk ook wel ongelooflijk sterk. "Bijna iedereen in onze ploeg kan deze wedstrijden winnen. Ik zei tegen Bob Jungels: dit is een klim voor jou. Ook omdat de vroege vlucht niet ver vooruit was. Wij konden onze energie dan sparen. Al is het niet zo dat ik in de sofa zat", benadrukte Stybar.

De Tsjech kreeg de zege ook niet cadeau. "Die andere gasten die vol gaan, zijn ook slim. Die zetten mij in de wind. Het is niet dat ik niets deed. Ook voor mij was het een grote inspanning. Ik moest op de Paterberg de aanval van Greg Van Avermaet opvangen. Ik had misschien het geluk dat ik daar in zijn wiel zat. Ik zat wel in een comfortabele situatie."

GEEN ZELFMOORDMISSIE VAN JUNGELS

De winnaar van de E3 was onder de indruk van de prestatie van Jungels. "Het was geen zelfmoordmissie van Bob. Iedereen heeft gezien wat hij gedaan heeft in Kuurne-Brussel-Kuurne. Als hij twee of drie sterke jongens bij zich had, hadden we hen niet meer terug gezien. Jongens als Jungels of Alaphilippe, die kunnen bijna doen wat ze winnen."

Stybar had wel nog een goed uitgekiemd plan aan het eind. "Toen we terugkwamen, ging ik proberen om weg te rijden. Ik wist dat de anderen heel veel moeite hadden moeten doen en ik vond het een goed moment. Ik wist wel dat ik wellicht niet ging wegblijven omdat ze niemand van Quick.Step zouden laten wegrijden. Ik moest hopen dat het hen pijn deed en dat heeft gewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties