Zoveelste aanvalspoging eindelijk raak voor ex-renner Quick.Step, De Gendt verstevigt bergtrui
Redactie
| 0 reacties

Maximilian Schachmann blijft als enige het peloton voor in vijfde rit Catalonië

Zoveelste aanvalspoging eindelijk raak voor ex-renner Quick.Step, De Gendt verstevigt bergtrui
Foto: © photonews

De renners die zich in de Ronde van Catalonië veelvuldig tonen, worden ook beloond. Dat is de conclusie na de vijfde etappe. Voor De Gendt waren er al enkele dagen in de leiderstrui en hij is nog altijd stevig in bezit van de bergtrui. Een ritzege betekende de kroon op het werk voor Schachmann.

Schachmann, van Garderen, Lindeman en Amador reden weg op de Collada de Toses. Op de laatste heuvel van de dag ging Schachmann er dan alleen vandoor. Het peloton had echter nog tijd genoeg om het toch nog tot een massasprint te laten komen.

VAL KELDERMAN

Vooral Michael Matthews was tuk op een hergroepering en de Australiër zette Wilco Kelderman aan het werk voor hem. Die riep het achtervolgend groepje wel tot de orde, maar bleef veel risico's nemen en moest dat bekopen met een valpartij.

De opschudding die daarbij ontstond, kwam Schachmann goed uit. De Duitser slaagde er als enige in om voor het peloton uit te blijven. Dankzij zijn vierde plaats boven op de Collada de Toses ziet het bergklassement er nu nog een stuk beter uit voor De Gendt. Hij heeft een voorsprong van elf punten op Mühlberger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties