Bij Deceuninck-Quick.Step keert 'El Tractor' terug voor Gent-Wevelgem: "Bestempel ons niet als topfavoriet"

Redactie
| 3 reacties
Bij Deceuninck-Quick.Step keert 'El Tractor' terug voor Gent-Wevelgem: "Bestempel ons niet als topfavoriet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Gent-Wevelgem op zondag is de volgende klassieker al in aantocht. Bij Deceuninck-Quick.Step zien ze Tim Declercq terugkeren, terwijl Wilfried Peeters niet over een favorietenrol wil spreken.

Declercq sukkelde met darmproblemen en moest forfait geven voor de E3, maar neemt zondag opnieuw zijn vertrouwde stek in. "Wat morgen komt is een heel andere wedstrijd dan wat we tot hiertoe al kregen", vertelt ploegleider Wilfried Peeters bij Belga. "Bestempel ons dus niet als topfavoriet of vraag niet wie er achter de ploeg Deceuninck-Quick Step naar de tweede plaats zal rijden."

"Ook al was wat we lieten zien in Harelbeke en de koersen daarvoor mooi, in Gent-Wevelgem wacht ons totaal wat anders. Wij kunnen zeker nog niet klagen. Alles lukte in Harelbeke en we konden opnieuw winnen, dat geeft ons zondag echter geen garantie op een nieuwe zege. Integendeel. Ooit stopt het wel eens dat alles mee zit. Voor mij mag dat wel nog duren tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Dan is ons voorjaar pas echt geslaagd."

Straffe reeks

Toch is het opnieuw straf wat de mannen van Lefevere doen, met onder meer winst in de Omloop, Strade Bianche, Milaan-Sanremo en dus ook de E3. "Wij hebben nu eenmaal een team dat sterk is in de breedte. We kunnen soms nog schuiven qua tactiek in de wedstrijd zelf, dat is onze luxe. Maar wat morgen betreft, vergeet toch niet dat Gent-Wevelgem een koers is van rond de 260 kilometer."

"Een zware wedstrijd waarin de koerssituatie steeds kan keren. Het is niet aan ons om de wedstrijd te maken of in handen te nemen. Laat de andere ploegen nu maar eens in de bres springen. Let wel, we gaan de wedstrijd niet weggeven", aldus Peeters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties