De favorieten van Wielerkrant.be voor Gent-Wevelgem: Deceuninck-Quick.Step opnieuw aan het feest?
Redactie
| 1 reacties

Elia Viviani en Fernando Gaviria topfavorieten voor Gent-Wevelgem

De favorieten van Wielerkrant.be voor Gent-Wevelgem: Deceuninck-Quick.Step opnieuw aan het feest?
Foto: © photonews

Gent-Wevelgem staat voor de deur en dan is het altijd weer de vraag: wordt een harde koers waarin de sterke mannen automatisch naar voren komen of de massasprint die men eigenlijk toch telkens weer verwacht. Voor heel wat sprinters een prachtkans om een wedstrijd van dit allooi te winnen.

DE RAPPE MANNEN

Renners met een snelle finish in de benen hopen vurig dat in Wevelgem alles weer samenkomt. Dat zal voor Elia Viviani niet anders zijn. Als het niet zo is, betekent dat waarschijnlijk wel dat een ploegmaat in positie zit om te winnen. Zo sterk is Deceuninck-Quick.Step nu eenmaal. Als zegekampioen van 2018 is de Italiaan het constant winnen gewoon. Zijn vorige zege dateert van halfweg deze maand.

Arnaud Démare is één van die mannen die door zijn sprinterskwaliteiten verrassend eens een klassieker won. Dat was dan nog wel Milaan-Sanremo. De spurter van Groupama-FDJ weet dus wat het is om in zo'n grote wedstrijd toe te slaan en die ervaring zal hem ongetwijfeld van pas komen.

Alexander Kristoff zal op de loer liggen moest de koers echt hard gemaakt worden, maar wellicht houdt hij zich klaar om lead-out te spelen voor Gaviria. De Colombiaan toonde in recente sprints Viviani gerust aan te kunnen. In Brugge-De Panne was enkel Groenewegen nog sneller en die is er nu niet bij. Een unieke kans dus voor Gaviria.

Matteo Trentin weet ook wel wat het is om een massasprint te winnen, maar tegen zulk deelnemersveld is het al een ander paar mouwen. Ook in de voorbije wedstrijden deed de Europees kampioen telkens mee, maar bleek afwerken een stukje moeilijker. Ook niet simpel is een antwoord te geven op de vraag: hoe snel is John Degenkolb nog? Komt Trek-Segafredo dan toch eens goed voor de dag?

Sonny Colbrelli is het type renner dat aan het eind van deze koers mee moet kunnen doen voor de overwinning. Jumbo-Visma trekt bij afwezigheid van Groenewegen in geval van een sprint de kaart Danny van Poppel. Bij Cofidis is Christophe Laporte, de vierde van vorig jaar, niet te onderschatten.

Grote vragen rijzen er stilaan over het vormpeil van Peter Sagan, die in de E3 nog even parkeggio ging staan op één van de bergjes. Gent-Wevelgem is gelukkig voor hem een heel andere koers. Sterke nog: het is 'zijn koers', hij won al drie keer. Krijgen we straks de verrijzenis van Sagan te zien?

DE AANVALLERS

Er zijn ook nog een deel renners die niet enkel gebaat zijn bij een zware koers, maar die ook een ontsnapping genegen zullen zijn. Bij Deceuninck-Quick.Step zijn dat uiteraard Gilbert, Lampaert en Stybar. Die laatste lijkt nog lang niet verzadigd terwijl die eerste twee toch ook wel eens hun graantje willen meepikken. Maar iedereen blijft aan het collectief denken.

Misschien durft Mathieu van der Poel zich in een sprint ook wel tussen smijten, maar in de Grote Prijs Denain deed hij het alvast met een ontsnapping. De Nederlander ging er tot aan het gaatje om zijn achtervolgens voor te blijven. Een mooie overwinning, maar Gent-Wevelgem is nog een ander niveau. Uitkijken of van der Poel zich kan bewijzen.

Met Wout van Aert heeft die andere crosser de stap naar dat niveau al gezet. Echt wel lovenswaardig hoe hij in al die wedstrijden van niveau meedoet voor de overwinning. Of het nu Strade Bianche, Milaan-Sanremo of E3 was. Na al die ereplaatsen rest hem in het klassieke voorjaar nog één uitdaging: op dat hoogste schavotje belanden.

Twee andere Belgen waar het in elk klassiek voorjaar naar uitkijken is, zijn Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Naesen leek gezien zijn uitstekende vorm klaar voor winst in een klassieker, maar werd er dan door Van Avermaet zowel op training als in wedstrijd afgereden. Wie van de twee trainingsmaatjes komt zondag het best uit de verf?

De favorieten van Wielerkrant.be voor Gent-Wevelgem:

***** Fernando Gaviria - Elia Viviani
**** Sonny Colbrelli
*** Peter Sagan - Matteo Trentin
** Alexander Kristoff
* John Degenkolb - Arnaud Démare - Kristoffer Halvorsen -  Matej Mohoric - Jasper Stuyven - Zdenek Stybar - Wout van Aert - Greg Van Avermaet - Danny van Poppel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties