Michael Matthews draagt ritzege in Catalonië op aan onfortuinlijke Nederlander
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Michael Matthews (Sunweb) draagt ritzege in Catalonië op aan onfortuinlijke Wilco Kelderman

Michael Matthews draagt ritzege in Catalonië op aan onfortuinlijke Nederlander
Foto: © photonews

Michael Matthews boekte zijn tweede ritzege in enkele dagen tijd in de Ronde van Catalonië. Een persoonlijke opsteker voor de Australiër van Sunweb, die ruim twee weken geleden nog zwaar ten val kwam en een hersenschudding opliep. Al droeg hij de zege op aan een ploegmaat.

Matthews draagt aan zijn rechteroog nog steeds de sporen van die zware val, maar heeft wel de goede vorm te pakken. "Ik was erg moe na de moeilijke ritten van de afgelopen dagen, dus ik was niet zeker of zou meedoen in de sprint", vertelde Matthews bij zijn team. "Tijdens de etappe voelde ik me echter beter en begon de ploeg voor mij te werken."

"De sprint was erg technisch, maar de jongens positioneerden mij perfect naar de kop in de laatste kilometer. Ik volgde het juiste wiel en ik had net voldoende overschot voor de overwinning."

Voor Kelderman

De Australiër droeg de zege op aan zijn onfortuinlijke ploegmaat Wilco Kelderman, die vrijdag uitviel met zware blessures. "Het team was erg gemotiveerd om een resultaat voor Wilco te halen na zijn zware valpartij van gisteren. Ik ben blij dat we het konden waarmaken", aldus 'Bling'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties