Michel Wuyts: "Ik ga de naam Merckx niet uitspreken mocht Van der Poel alles op een hoopje rijden in Gent-Wevelgem"

Redactie
| 63 reacties
Michel Wuyts: "Ik ga de naam Merckx niet uitspreken mocht Van der Poel alles op een hoopje rijden in Gent-Wevelgem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag krijgen we in Gent-Wevelgem voor de eerste keer dit seizoen op de weg dan toch dat duel tussen veldrittenoren Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Michel Wuyts kijkt alvast uit naar de komst van het Nederlandse fenomeen.

Van der Poel rijdt zondag zijn eerste klassieker van het seizoen. De verwachtingen zijn uiteraard hooggespannen. "Het is best mogelijk dat we morgenavond in een nieuwe wielerrealiteit zijn beland", vertelt Wuyts in HLN. "Aan het eind van Gent-Wevelgem kan de absolute top van het profpeloton een eminent lid rijker zijn. Mathieu van der Poel start namelijk in zijn eerste klassieker en dat kan niet zonder gevolgen blijven."

"Zoals ik dat al een paar keer in uitzendingen zei, is het niet uitgesloten dat het fenomeen uit Kapellen zelfs meedoet voor de hoogste prijzen. Wees gerust, ik wik bij deze voorspelling mijn woorden. Commentatoren zijn meer dan managers bevreesd om een jongeling prematuur de hemel in te prijzen. Ongepaste vergelijkingen worden bewust onderdrukt."

Merckx

Benieuwd wat Van der Poel dus meteen kan in Gent-Wevelgem. "Bij het WK voor junioren heb ik bij de lofbetuigingen aan het talent Evenepoel de naam Merckx angstvallig gemeden. Ik ga die naam ook niet uitspreken mocht Mathieu van der Poel naar Wevelgem alles op een hoopje rijden. Merckx is een onevenaarbaar monument en daar blijf je tot nader inzicht af."

"Maar dat de Nederlander zal opvallen, staat buiten kijf. Hij bezit de lichamelijke en mentale gaven om aan debutantenstress te weerstaan. Sagan, Van Avermaet, Naesen en Viviani: Mathieu zal bij die klinkende namen heus niet flippen. Hij zal de heren minzaam groeten en tien passen verder even de schouders ophalen. Faalangst heeft deze jongeman alleen als hij na drie verliesbeurten op rij dan toch wereldkampioen cross moet worden", besluit Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties