Ook de Ronde hoogst onzeker voor onfortuinlijke Sep Vanmarcke: "De blessures zijn niet om mee te lachen"

Redactie
| 12 reacties
Ook de Ronde hoogst onzeker voor onfortuinlijke Sep Vanmarcke: "De blessures zijn niet om mee te lachen"
Foto: © photonews

Geen Sep Vanmarcke in Gent-Wevelgem van zondag. De renner van Education First liep vrijdag averij op bij een valpartij in de E3 Prijs Harelbeke. Maar ook de Ronde van Vlaanderen is nog volgens broer en ploegleider Ken Vanmarcke nog geen zekerheid.

Bij EF wordt Vanmarcke in Gent-Wevelgem vervangen door Alberto Bettiol, vrijdag nog knap vierde in de E3. De West-Vlaming liep na onderzoeken in het ziekenhuis van Oudenaarde geen breuken op, maar heeft wel pijn aan knie, heup, enkel en ribben. 

"Het is afwachten hoe snel Sep hersteld zal zijn van de opgelopen blessures", laat zijn broer weten bij Belga. "We hebben het hier over een renner, die is normaal gezien net iets sneller opnieuw de oude in vergelijking met een gewone mens. Maar de blessures zijn niet om mee te lachen. Vooral zijn ribben zijn zwaar geraakt, zijn enkel is ook nog zwaar gezwollen."

Fit voor Ronde?

"Sep werd gisteren al uitvoerig behandeld. En hij wordt verder opgevolgd zodat hij in de beste omstandigheden kan herstellen", klinkt het bij Ken Vanmarcke. En dus is het hoogst onzeker of Vanmarcke fit raakt voor 'Vlaanderens Mooiste' van volgende week zondag. "Dat is voor mij ook een open vraag", klinkt het. 

"Opnieuw sloeg het noodlot toe bij Sep. Als ik me niet vergis, is dat het derde jaar op rij. Hij heeft vroeger al eens een stuur in de ribben gehad, maar reed daar enkele dagen later wel een top vijf plaats mee. Hij is dus zeker niet kleinzerig. Het is in eerste instantie vooruitkijken naar 7 april, de dag van de Ronde van Vlaanderen, en hopen dat alles goed komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties