Peter Sagan legt uit waar het fout liep in E3 en zit met vragen: "Voelde dat ik nog niet op mijn top zat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Peter Sagan legt uit waar het fout liep in E3 en zit met vragen: "Voelde dat ik nog niet op mijn top zat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn zware ziekte was Peter Sagan vorig weekend nog op de afspraak in Milaan-Sanremo, maar de E3 Prijs verging hem minder goed. Al zat een mechanisch probleempje daar ook wel voor iets tussen.

"Het eerste deel van de wedstrijd verliep zoals we verwacht en gepland hadden", vertelde Sagan bij zijn team. "De ploeg leverde perfect werk door de wedstrijd te controleren. Ook al voelde ik dat ik nog niet op de top van mijn kunnen zat en dat ik nog niet volledig gerecupereerd was."

Uiteindelijk kreeg de ex-wereldkampioen ook nog met een probleempje aan de fiets te maken. "Na de bevoorrading voelde ik dat er iets mijn derailleur geraakt had. Ik weet niet was het was, maar het werkte niet zoals het moest. Ik heb ongeveer 10 kilometer zo rond gereden en tegen de tijd dat het euvel verholpen was, was het te laat om het gat op de kopgroep te dichten."

Enige vraag is: hoe staat het met de conditie van Sagan? "Ik kom uit Milaan-Sanremo. Ik heb twee, drie dagen hersteld van die wedstrijd. Ik trainde niet zoveel", zei hij nog in HLN. "Ben ik goed of slecht? We zullen zondag zien hoe ik me voel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties