Topfavoriet Oliver Naesen blijft gefrustreerd achter: "En plots waren de vogels gaan vliegen"

Redactie
| 3 reacties
Topfavoriet Oliver Naesen blijft gefrustreerd achter: "En plots waren de vogels gaan vliegen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen kreeg in zowat elke voorbeschouwing op de E3 Prijs - ook in de onze - heel wat sterren toebedeeld. De Oost-Vlaming miste echter de beslissende vlucht en eindigde als achtste.

Op de Tiegemberg moest Naesen even passen en werd hij op achtervolgen aangewezen. "Ik had de benen wel, maar de counteraanval verraste me een beetje", klinkt het in HLN. "Ik voelde me nochtans één van de sterksten en had op dat moment al veel op kop gereden. Terwijl anderen zich meer afzijdig hielden. Uiteindelijk zie je dat vooral zij die níet werkten, voorin finishten. Frustrerend."

Maar Naesen was er zelf als de kippen bij om die uitspraak te nuanceren. "Want Greg Van Avermaet en Wout Van Aert deden uiteraard hun werk. En dat Stybar de benen stilhield, is logisch met Jungels op kop. Die mannen zaten werkelijk in een luxesituatie. Greg demarreerde toen ik op kop zat."

Gaatje

"Ik had er alle vertrouwen in dat Trentin wel zou aansluiten. Maar Matteo liet een gaatje. Twintig meter werden er dertig. Dertig werden er veertig. En de vogels waren gaan vliegen."

Naesen bleef ontgoocheld achter na die achtste plek. "Ik had toch gehoopt om beter te doen dan een achtste plaats. Soit, da's koers, zeker? De vorm van de dag bepaalt waar je finisht en de kleinste details maken soms een enorm verschil. Iedereen was wel op niveau, denk ik. Bekijk de top twintig maar eens: allemaal grote namen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties