Patrick Lefevere: "We hadden al heel het seizoen met het peloton hun kl*ten gespeeld, nu was het aan ons"

Redactie
| 1 reacties
Patrick Lefevere: "We hadden al heel het seizoen met het peloton hun kl*ten gespeeld, nu was het aan ons"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Deceuninck-Quick.Step verschoten ze toch even na twee uurtjes koers in Gent-Wevelgem. De ploeg van Patrick Lefevere had de waaiervorming gemist en zat alleen met knecht Tim Declercq voorin.

"Ik weet niet wat er gebeurd is en waarom alleen Declercq mee was in het begin en Jakobsen en Richeze er zo snel af moesten", liet Lefevere optekenen in Het Nieuwsblad. "Maar daarna hebben we berewerk verzet - van aan de Kemmel hebben wíj op kop gereden - maar we zijn het precies niet gewend om in verdediging te rijden."

Voor één keer zaten de mannen van Lefevere dus in het defensief. "Het peloton dacht natuurlijk: "jullie hebben al een heel seizoen met ons kloten gespeeld, nu is het aan jullie!" Wat ook logisch is."

Geen top 10

Uiteindelijk werd er voor de kaart Elia Viviani gekozen, maar die kon niet meer goed finishen. "Omdat we al zo snel twee man waren kwijt gespeeld, stond hij er alleen voor en wist hij niet goed welk wiel hij moest kiezen", vervolgt Lefevere.

"Hij pakte dat van Gaviria, maar die had net gezegd niet zelf te zullen sprinten. En dan wordt er gekwakt en geraakte hij ingesloten. Maar het was 250 kilometer, hé. En heb je het gemiddelde gezien? 46 km/u, dat zegt genoeg", besluit de ploegmanager van Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties