Alaphilippe laat Deceuninck-Quick.Step nog eens vieren en dat ondanks twijfels over conditie

Alaphilippe laat Deceuninck-Quick.Step nog eens vieren en dat ondanks twijfels over conditie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de achtste keer dit jaar mag Julian Alaphilippe de champagne laten knallen. Zo is Deceuninck-Quick.Step weer aan het feest, maar de zege in de tweede rit van de Ronde van het Baskenland is toch vooral belangrijk voor Alaphilippe zelf. Zo weet hij dat hij nog niets van zijn vorm verloren heeft.

"Ik ben heel blij, zoals altijd als ik win. Na een kleine break na Milaan-Sanremo ben ik naar hier gekomen met veel motivatie, maar ik wist niet hoe het mijn conditie gesteld was. Ik heb een goede tijdrit gereden en dit was wel een ritje voor mij", zei Alaphilippe in het flashinterview.

Zoals zo vaak was het aan de Fransman om het teamwork af te ronden. "Het team heeft een geweldige job gedaan en ik kon het goed afmaken. Het was een leuke dag. Het ging er nerveus aan toe in deze korte rit over technische delen en veel gravel."

VEEL NERVOSITEIT

Het was dus kwestie om het hoofd koel te houden. "Er was veel nervositeit in het peloton. Ik ben kalm gebleven, het liep perfect voor mij. Ik wist dat Kwiatkowski ook sterk was. Ik ben blij dat ik dus toch de overwinning kon pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties