André Greipel rekent erop dat nieuwe aanpak rendeert

André Greipel rekent erop dat nieuwe aanpak rendeert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het eerste jaar van André Greipel bij Arkéa-Samsic verloopt niet zonder slag of stoot. Zijn ploeg was zelfs niet geselecteerd voor de Ronde van Vlaanderen. Daar hoopt Greipel nu voordeel uit te halen. De Duitser denkt frisser dan anders aan de start van de Scheldeprijs te komen.

"Ik trainde voldoende voor wat nu komen gaat", zegt Greipel in een persbericht van Belga. "Er zaten oefensessies bij van meer dan 200 kilometer. Dat heb je nodig, want de Scheldeprijs zit daar qua aantal kilometers net iets boven."

Het grote verschil is dat ik geen Ronde in de benen heb 

André Greipel

Greipel is zeker dat hij het qua voorbereiding goed heeft aangepakt. "Ik reed ondertussen ook al Parijs-Nice. Nu komt het erop aan zo goed mogelijk toe te leven naar de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix, mijn twee volgende uitdagingen. Het grote verschil is dat ik nu geen Ronde van Vlaanderen in de benen heb."

Dat zou de uitslag komende woensdag wel eens mee kunnen bepalen. "Vijf keer nam ik al deel aan de Scheldeprijs en ik moet toegeven dat mijn resultaten daar niet altijd schitterend waren. Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik weet wel dat ik na Vlaanderens Mooiste altijd op mijn tandvlees zat. Ik kom nu frisser aan de start van de Scheldeprijs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties