Belgisch sprinttalent dan toch in Scheldeprijs en Roubaix: "Maar met deze conditie kan ik daar niet veel doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgisch sprinttalent dan toch in Scheldeprijs en Roubaix: "Maar met deze conditie kan ik daar niet veel doen"
Foto: © photonews

Zijn eerste Ronde van Vlaanderen was er eentje om snel te vergeten voor het Belgische toptalent Jasper Philipsen. De snelle Limburger kwam ten val en gooide wat later de handdoek. Toch start hij woensdag in de Scheldeprijs en zondag in Parijs-Roubaix.

Philipsen stond zonder veel ambitie aan de start in Antwerpen maar reed zijn eerste Ronde niet uit. "Ik was helemaal leeg en kon niks niet meer. Ik denk dat het even tijd is voor rust", vertelde hij na afloop in Het Nieuwsblad. "In principe zou ik nog Scheldeprijs en Roubaix rijden, maar met deze conditie kan ik daar niet veel doen. Het is een beetje te veel geweest."

Philipsen reed zo goed als alle Vlaamse klassiekers, behalve Gent-Wevelgem dan. Met ook nog voldoende kilometers in de Tour Down Under - waar hij een rit won - en de UAE Tour was het al een vermoeiend voorjaar voor de 21-jarige renner van UAE. 

Geen pauze

Toch volgen er deze week nog twee opdrachten. "De Scheldeprijs en Roubaix staan al maanden op zijn planning. Hij zal dus nog even moeten wachten met een pauze", klinkt het bij ploegleider Allan Peiper. "Jasper moet dit zien als een leerjaar. Door al die topkoersen te rijden, doet hij ervaring op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties