Beste Belg tankt na ziekte vertrouwen in openingstijdrit Baskenland: "Alleen maar positief voor de toekomst"

Redactie
| 0 reacties
Beste Belg tankt na ziekte vertrouwen in openingstijdrit Baskenland: "Alleen maar positief voor de toekomst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Dylan Teuns kon zich niet aan zijn verhoopte programma houden. Door ziekte in Parijs-Nice paste hij onder meer voor Milaan-Sanremo, de E3 Prijs en de Ronde van Vlaanderen. Maar maandag boekte hij toch een succesje in de Ronde van het Baskenland.

Teuns werd knap twaalde op een halve minuut van winnaar Maximilian Schachmann. "Het was echt een superharde wedstrijd", vertelde Teuns na afloop in HLN. "De tijdrit lag me wel. Ik probeerde het goede gevoel terug te vinden nadat ik een tijdje geleden ziek werd. Ik denk bijgevolg dat ik tevreden mag zijn met deze twaalfde plek. Dit is alleen maar positief voor de toekomst."

'Meteen in ritme'

"Dylan is ziek geweest, dus hij heeft zeker een mooie tijdrit gereden", zei ook ploegleider Rik Verbrugghe. "Het is een goed teken dat hij in zijn eerste koers na die periode van afwezigheid meteen in zijn ritme zat. Hij heeft twee weken niet kunnen trainen zoals het moet. Maar de Ronde van het Baskenland is ideaal om de conditie opnieuw aan te scherpen, in functie van de komende koersen in België."

Het eindklassement is geen doel. Het Baskenland moet Teuns voorbereiden op de Ardennen. "Het is voor Dylan een kwestie om deze koers goed te verteren en zo te kunnen opbouwen naar de Ardense klassiekers. We zullen nog afwachten hoe Baskenland verloopt. Zijn trainingsachterstand zal alleszins weggewerkt zijn. En of ik hem dan top verwacht in de Ardennen? Da's alleszins de bedoeling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties