Fabian Cancellara: "Ik kan me inbeelden dat ik niet zo geliefd was in het peloton"

Redactie
| 25 reacties
Fabian Cancellara: "Ik kan me inbeelden dat ik niet zo geliefd was in het peloton"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de laatste aflevering van De Kleedkamer werd niemand minder dan Fabian Cancellara gestrikt. De Zwitser had het onder meer over zijn status als patron in het peloton.

In het peloton keek iedereen enorm op naar 'Spartacus', die toch wel een bepaalde status had als ex-winnaar van de Ronde en Roubaix. "Ik had niet zoveel vrienden, denk ik. Wel veel collega's", bekent hij. "Mijn vrienden komen van buiten de koers. Door mijn status en zeges was het moeilijk om veel vrienden te maken. Ik was een concurrent voor heel veel renners, dus was ik wellicht niet zo geliefd door hen."

'Bad boy indien nodig'

"Ik heb nooit problemen gehad met andere renners. Ik respecteerde hen. Ik was gewoon een bad boy als dat nodig was in de koers. Dat collega's zeggen dat ik niet geliefd was in het peloton? Ik kan me inbeelden dat het zo was. Maar misschien ben ik wel benieuwd naar de reden, want aan de binnenkant ben ik heel zacht."

Een moeilijke situatie vindt Cancellara het. "Het is voor niemand makkelijk. Denk je dat het makkelijk is voor Trump, Macron, Merkel of Ronaldo? Op een hoog niveau sta je alleen. Veel mensen vinden het fijn als je faalt, als je op de grond ligt. Dat is de echte wereld", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties